top of page
c3e12872-1595-4f3c-8e92-b85b6331deee.jpg

HET BELVENDS BURGERBOS

Het Burgerbos: Welkom

Vertel je verhaal met een boom!

WAT IS HET BELVENDS BURGERBOS?

Ons Belvends Burgerbos is een bos bestaande uit vruchtdragende bomen met een bijzondere, persoonlijke betekenis. Burgers, verenigingen en organisaties kunnen op deze plek een boom planten ter ere van een speciale gelegenheid. Denk aan een geboorte, jubileum of huwelijk.

Ook ter nagedachtenis van een dierbaar persoon of uit maatschappelijke betrokkenheid kan worden gekozen voor een boom in het Belvends Burgerbos.

 

De stichting Aktief Greun Belvend beoogt geen winst met dit project, maar streeft met het Belvends Burgerbos de volgende doelen na:

  • het verhogen van de biodiversiteit,

  • verstrekken van natuureducatie,

  • het vergroten van sociale betrokkenheid tussen inwoners van Belfeld,

  • het belang onderstrepen en uitdragen van meer bomen in onze directe omgeving.

De werkzaamheden voor de realisatie van het Belvends Burgerbos zijn in 2022 van start gegaan; in November zijn er in totaal dertig bomen geplant, verdeeld over twee plantdagen.

4 en 18 November 2023 worden er nogmaals 20 bomen geplaatst, van 10 tot 13 uur.

Er is in totaal plek voor een zeventigtal bomen; vol = vol, aanmelden kan nog tot en met 1 september!

Image by Maksym Tymchyk
BOMENPLANTERS
763eac08-d363-453d-9c3c-443f4e85c8ab.jpg

KOSTEN VAN EEN BOOM

Een boom kost €80,00. Hierbij komt een jaarlijkse bijdrage van €15,00 om vriend van het Burgerbos te worden, waardoor het onderhoud aan het Burgerbos mede gegarandeerd is.

 

Bij de boom kan eventueel een paaltje met een tekstbordje geplaatst worden, waarop een zelf gekozen tekst wordt afgedrukt. De meerprijs voor een tekstbordje is €25,00. 

Mocht je een tekstbordje bij je boom willen plaatsen, dan kun je de gekozen tekst of bijschrift uitschrijven op het bestelformulier (het bestelformulier dient te worden uitgeprint).

Het Burgerbos: Over ons
bottom of page