top of page
P5150399.JPG

ONZE PLANTENLIJST

Enkele planten gezaaid in de Vlinderhaof van Belfeld!

Onze plantenlijst: Welkom
Akelei.JPG

AKELEI

Aquilegia

Deze plantensoort behoort tot de Ranonkelfamilie (ook wel Ranunculaceae) en bloeit ruwweg van april tot juli. Akelei kan goed overleven in de winter.

BRANDENDE LIEFDE

Lychnis chalcedonica

Door zijn romantische naam en mooie bloemblaadjes is de Brandende Liefde gewild in zowel de tuin als in een boeket; daarnaast was de plant ook inspiratie voor film- en boekwerken. De bloeitijd is van juni tot augustus. 

Brandende liefde.JPG
Duifkruid.JPG

DUIFKRUID

Scabiosa columbaria

Het Duifkruid is een zeldzame, bedreigde plant, die staat genoteerd op de Rode Lijst. De plant is onderdeel van de Kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae) en bloeit van juni tot oktober.

GOUDSBLOEM

Calendula officinalis

De Goudsbloem is een gewilde soort in siertuinen, maar kan ook gebruikt worden - als kleurstof - om kaas en bijvoorbeeld boter die bekende 'gouden' glans te geven. De bloeiperiode is van mei tot november.

Goudsbloem.JPG
Kaasjeskruid.JPG

KAASJESKRUID

Malva

Kaasjeskruid is onderdeel van de Kaasjeskruidfamilie (Malvaceae) en heeft zijn naam verdiend aan de vorm van de zaden, die lijkt op kleine, ronde kaarsjes. De bloeiperiode loopt van juni tot en met september.

MAAGDENPALM

Vinca

De lange takken van de Maagdenpalm schieten snel wortel, waardoor de plant zich vlug kan verspreiden door de tuin. De bloeitijd begint al in april, en loopt pas op zijn einde in augustus.

Maagdenpalm.JPG
Oostindische kers.JPG

OOST-INDISCHE KERS

Tropaeolum majus

Deze eetbare plant wordt ook wel als een specerij gezien (vanwege zijn sterke, typerende smaak) en werd door de Inca's zelfs beschouwd als geneeskrachtig. Bloeien doet de plant ongeveer van juli tot augustus.

PHACELIA

Phacelia tanacetifolia

Phacelia behoort tot de ruwbladigenfamile (Boraginaceae) en na aanraking van de stekels op de plant kan de huid licht geïrriteerd raken. Het zaad kan kiemen in de maanden juli tot midden augustus.

Phacelia.JPG
Rode valeriaan.JPG

RODE VALERIAAN

Centranthus ruber

De opvallende bloemen van deze plant trekken veel vlinders aan, waardoor de plant veel wordt gezaaid in vlindertuinen (zo ook onze Vlinderhaof). Tot de bloeimaanden behoren de maanden juni, juli en augustus.

VEDERDISTEL

Cirsium

De veelvoorkomende Vederdistel telt meer dan honderd verschillende varianten. De plant behoort tot de composietenfamilie (Asteraceae of Compositae) en bloeit van circa juli tot en met augustus.

Vederdistel.JPG
Onze plantenlijst: Programma's
bottom of page